به گزارش سپاس؛ بیست و چهارمین جشنواره خیرین مدرسهساز استان بوشهر خیرین مدرسهساز استان بوشهر برگزار شد که این جشنواره حواشی و متنهای مختلفی از تقدیر و اهدای جوایز به خیرین مدرسهساز تا امضای تفاهمنامه برای ساخت چند فضای آموزشی و ورزشی داشت.
بر اساس این توافقنامهها خیران عبدالکریم وطنخواه و محمدحسین سرتلیان در با تعهد پرداخت سه میلیارد تومان ساخت یک مدرسه در استان تقبل و مشارکت کردند.
همچنین در تفاهمنامه دیگری احداث یک سالن ورزشی در بندر بوشهر با یک هزار و ۴۰۰ مترمربع از سوی خیرین نیکاندیش حبیب شیخ سقا و ابراهیم مصدق زاده امضا گردید.
حیدر نعمتی دیگر نیکوکار مدرسهساز نیز با اهدای ۱۰ هزار مترمربع زمین در شهر دلوار جهت ساخت فضای آموزشی دانشآموزان نیز از دیگر تعهدات خیران در بیست و چهارمین جشنواره خیرین مدرسهساز استان بوشهر است.
50درصد فضاهای آموزشی استان بوشهر توسط خیرین ساخته میشود
مدیرکل نظارت بر طرحهای سازمان نوسازی مدارس در بیست و چهارمین جشنواره خیرین مدرسهساز استان بوشهر عنوان کرد: مدیرکل نظارت و هماهنگی اجرای طرحهای سازمان نوسازی مدارس گفت: در زمان حاضر از مجموع پنج هزار فضای آموزشی در دست ساخت کشور، بالای ۷۰ درصد که شامل چهارهزار فضای آموزشی با مشارکت خیران است.
ناصر فتحی گفت: ۳۰ تا ۳۵ درصد فضاهای آموزشی کشور توسط خیران مدرسهساز احداث شده، این در حالی است که مشارکت آنها در پروژههای آموزشی استان بوشهر بیش از ۵۰ درصد است.
وی اظهار کرد: مهمترین انتظار خیرین مدرسهساز این است که وقتی در پروژهای مشارکت و سرمایه خود را هزینه میکنند دولت نیز سهم خود را پرداخت کند تا پروژه در کمترین زمان ممکن به سرانجام برسد.
فتحی ادامه داد: طولانیشدن روند اجرای پروژهها باتوجهبه تورم موجب افزایش هزینههای اجرایی سالانه و طولانیشدن روند اجرای آنها میشود و در نهایت ناراحتی و گلهمندی خیران مدرسهساز را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه رویکرد دولت به سرانجام رساندن پروژههای خیرساز نیمهتمام است یادآور شد: در زمان حاضر بالای سه هزار میلیارد تومان در پروژههای خیرساز مصوبه وجود دارد که سهم استانها نیز مشخص شده است.
فتحی ادامه داد: سهم استان بوشهر از محل اعتبارات ملی بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان است که به این استان تخصیصیافته و در کنار آن ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار استانی نیز در نظر گرفته شده است.
مدیر نظارت و هماهنگی اجرای طرحهای سازمان نوسازی مدارس با اشاره به اینکه تاکنون بخش ناچیزی از سهم اعتباری استان بوشهر تخصیصیافته است، از مسئولان این استان خواست همانطور که این سازمان از لحاظ اعتبارات ملی استان را تأمین کرده است آنان نیز در تأمین اعتبارات استانی حمایت لازم را از این سازمان داشته باشند.
وی در باره سرانه فضای آموزشی اظهار کرد: سرانه فضای آموزشی استان بوشهر ۶.۵ مترمربع است که ۵.۲ مترمربع میانگین کشور بالاتر است هرچند در برخی از شهرستانهای استان باید این سرانه تقویت شود.
فتحی تأکید کرد: تلاش میشود در بیشتر جشنوارههای خیران مدرسهساز نقاط ضعف از لحاظ فضاهای آموزشی شناسایی و مسئولان و خیران به سمت این مناطق سوق داده شوند.
وی ادامه داد: استان بوشهر ظرفیتهای خوبی از جمله پتروشیمی، گاز، شیلات، منابع معدنی و نیروگاهی دارد که باید از این ظرفیتها در بخش احداث فضاهای آموزشی استفاده شود.
تقدیر از ۶۰ خیر مدرسهساز استان بوشهر
بیست و چهارمین جشنواره خیرین مدرسهساز استان بوشهر که با حضور امامجمعه، نماینده ولیفقیه در استان، معاون امور عمرانی استاندار، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی برگزار میشد از خیران مدرسهساز استان بوشهر تجلیل شد.
در این آیین مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان بوشهر با اشاره به نقش خیران در حل مشکلات فضا و تجهیزات آموزشی مدارس، اظهار کرد: در شش ماه نخست امسال 32 پروژه فضای آموزشی تحویل آموزشوپرورش استان بوشهر شد و 26 مدرسه توسط خیران حقیقی و حقوقى ساخته شده است.
احمدی سرمایهگذاری در ساخت 32 پروژه یاد شده را 185 میلیارد تومان دانست و بیان کرد: 140 کلاس در پروژههای یاد شده ساخته و تحویل آموزشوپرورش استان بوشهر شد.
وی اضافه کرد: از 32 پروژه فضای آموزشی، 26 مدرسه آن توسط خیران حقیقی و حقوقى ساخته شده است.