مقالات

مقاله :جزوه عمومی غدیر شناسی (قسمت دوم )

جزوه غدیر شناسی :

فصل اول :   ضرورت غدير  شناسي

بخش ٢-   اطاعت از پيامبر (ص) در ابلاغ پيام غدير به فرزندان و آيندگان

حادثه غدير در تاريخ ١٨ ذي الحجه سال دهم هجري اتفاق افتاد و تا امروز حدود ١٤٢٥ سال مي گذرد. امت اسلامي هر كدام  مكتب و آئين مذهبي خود را انتخاب كرده است و بر اساس آن، اعتقادات ديني و احكام عبادي و شيوه ي زندگي خود را تعيين نموده و بر آن پايبند است.  بخشي از امت اسلام معتقد به مكتب  اهل بيت (ع) و اين كه امامان و هدايتگران جامعه بعد از پيامبر (ص)، توسط خداوند تعيين شده و پيامبر آنها را معرفي نموده است. اين بخش از جامعه به عنوان شيعه و پيروان ائمه اطهار عليهم السلام معروف هستند.

بخشي ديگر از امت اسلامي بر اين عقيده هستند كه پيامبر(ص)، جانشيني براي خود تعيين نكرده است به همين منظور،  بزرگاني از صحابه پيامبر(ص) با تشخيص شرايط آن زمان و مصلحت امت اسلام با شور و مشورت خليفه (جانشين) پيامبر را انتخاب كرده و به مردم معرفي نمودند. اين بخش از جامعه به عنوان اهل سنت شناخته مي شوند يعني پيرو سنت پيامبر(ص) هستند.

 و هر دو بخش از جامعه اسلامي اين اعتقادات را نسل به نسل منتقل مي كنند. و بسياري از فرزندان امت اسلام اعتقادات ديني خود را بدون تحقيق عميق از پدران خود مي گيرند و بر آن پايبند بوده و تعصب دارند  پس با وجود اين واقعيت  . چرا اكنون بايد به غدير شناسي پرداخته شود و ضرورت آن چيست؟

آيا طرح مسئله ي غدير در جامعه اسلامي ايجاد اختلاف و تفرقه  نمي كند؟ آيا در حال حاضر كه جهان اسلام دچار جنگ هاي داخلي و فرقه اي شده است پرداختن به حادثه غدير باعث گسترش شعله هاي جنگ و اختلاف نمي شود؟ و اصولا غدير شناسي چه ضرورتي دارد؟

در پاسخ به سؤالات فوق به چند مورد به اختصار اشاره مي كنيم.

بر ما به عنوان مسلمان بر اساس فرمان الهي كه به طور مكرر در قرآن بيان شده واجب است كه از خدا و پيامبر اسلام اطاعت و پيروي كرده و از نافرماني آنها پرهيز نماييم زيرا مجازات سختي در پي خواهد داشت.

خداوند در قرآن مي فرمايد:

«…وَأَطِيعُواْ اللّهَ وَرَسُولَهُ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ.» (و اگر ايمان داريد از خدا و پيامبرش اطاعت كنيد) (انفال آيه ١)

«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ…» ( اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد خدا را اطاعت كنيد و پيامبر و اولياى امر خود را [نيز] اطاعت كنيد…) (نساء آيه ٥٩)

«وَمَن يَعْصِ اللّهَ وَرَسُولَهُ وَيَتَعَدَّ حُدُودَهُ يُدْخِلْهُ نَارًا خَالِدًا فِيهَا وَلَهُ عَذَابٌ مُّهِينٌ» (و هر كس از خدا و پيامبر او نافرمانى كند و از حدود مقرر او تجاوز نمايد وى را در آتشى درآورد كه همواره در آن خواهد بود و براى او عذابى خفت‏آور است)(نساء آيه ١٤)

پس با توجه به آياتي كه به آن اشاره شد  ما موظف  به اطاعت از پيامبر (ص) در شناخت  پيام غدير و انتقال آن به نسل هاي آينده هستيم و اگر انجام ندهيم مجازات سختي خواهيم داشت.

 اكنون بررسي كنيم كه آيا پيامبر (ص) در موردجانشيني خود به جامعه مطلبي فرمودند يا خير. همه علما و دانشمندان جهان اسلام  از آن زمان تا كنون براين موضوع اتفاق نظر دارند كه پيامبر در آخرين سفر حج در غدير خم خطبه اي مشروح و مفصل در اجتماع بيش از صد هزار نفر بيان فرموده و حديث غدير در بين شيعه و سني متواتر و مورد قبول همه است. و هيچ عالم و دانشمندي  از شيعه و سني اين واقعه را رد نمي كند. اما تفسير هر كدام از اين خطبه ي پيامبر(ص) در غدير خم متفاوت است.

شيعه معتقد است كه فرموده پيامبر(ص) در اين خطبه كه فرمود: « من كنت مولاه فهذا علي مولاه » به معناي ولايت و امامت امت اسلام بعد از نبي مكرم اسلام(ص) است. اما علماي اهل سنت معتقدند كه مولا به معناي دوست داشتن است. يعني هر كه مرا دوست مي دارد علي را هم دوست بدارد.

بهرحال در بخشي از اين خطبه پيامبر(ص) امر واجب و مهمي بر عهده همه مسلمانان از آن زمان تا كنون و تا روز  قيامت قرار داده و فرموده است:

مَعاشِرَالنّاسِ، إِنِّی أَدَعُها إِمامَةً وَ وِراثَةً (فی عَقِبی إِلی یَوْمِ الْقِیامَةِ)، وَقَدْ بَلَّغْتُ ما أُمِرتُ بِتَبْلیغِهِ حُجَّةً عَلی کُلِّ حاضِرٍ وَغائبٍ وَ عَلی کُلِّ أَحَدٍ مِمَّنْ شَهِدَ أَوْلَمْ یَشْهَدْ، وُلِدَ أَوْلَمْ یُولَدْ، فَلْیُبَلِّغِ الْحاضِرُ الْغائِبَ وَالْوالِدُ الْوَلَدَ إِلی یَوْمِ الْقِیامَةِ.

اي مردم من امر خلافت را به عنوان امامت و وراثت ان در نسل خودم تا روز قيامت به وديعه         مي سپارم، و من رسانيدم انچه مامور به ابلاغش بودم تا حجت باشد بر حاضر و غايب و بر همه كساني كه حضور دارند يا ندارند، به دنيا امده اند يا نيامده اند پس حاضران به غايبان و پدران به فرزندان  تا روز قيامت برسانند.

بر همين اساس با توجه به ابلاغ پيامبر(ص) به تمامي مسلمانان در طول تاريخ، بايد به غدير شناسي بپردازيم و اين پيام مهم و سرنوشت ساز را بصورت علمي، منطقي، دريافت كرده و به نسل هاي آينده منتقل نماييم و در جامعه عيد غدير و دهه امامت نهادينه كنيم.

فصل اول :ضرورت غدیر شناسی

بخش ٣- دفاع در برابر جنگ نرم و تهاجم فرهنگی

پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي  الهام گرفته از مكتب ائمه اطهار عليهم السلام توسط ملت عظيم الشأن ايران اسلامي ، به عنوان شيعيان و پيروان اهل بيت  عليهم السلام  در ٢٢ بهمن ١٣٥٧  به پيروزي رسيد اين قيام  به عنوان قيام شيعه و پيروزي شيعيان تلقي گرديد .

نقش آفريني انقلاب اسلامي ايران، از همان  آغاز تاثير عميقي بر ملت هاي مظلوم منطقه گذاشت.و اين موضوع باعث شد سران كشورهاي منطقه و همچنين قدرت هاي جهاني به دقت حركت و پيشرفت نظام جديد انقلاب اسلامي زير نظر گرفته و آن را كنترل نمايند. به تدريج كه اين نظام مقدس  تثبيت مي شد و برنامه هاي آن عملياتي مي گرديد رفتار استكبار جهاني مرحله به مرحله تغيير مي كرد. و از عدم به رسميت شناختن آن تا اعلام مخالفت وهمچنين ايجاد موانع  و چالش  در پيشرفت انقلاب اسلامي تا مرحله مقابله و درگيري و جنگ با اين نظام مقدس مردمي پيش رفتند.

بخشي از دلايل دشمني دشمنان انقلاب اسلامي با ملت ايران

در بررسی مهمترين دلايل و عوامل دشمنی دشمنان انقلاب اسلامی ، با نظام جمهوری اسلامی ایران و استمرار آن و دست برنداشتن از اين دشمنی وعناد, می توان به اين موارد به طور گذرا اشاره نمود:

 ا- اسلامی بودن نظام جمهوری اسلامی

٢- به چالش کشيده شدن فرهنگ غرب توسط انقلاب اسلامی

٣- به مخاطره انداختن منافع قدرتها در منطقه حساس خاورميانه

٤- تاثير گذاری و نفوذ انقلاب اسلامی در نهضت های آزاديبخش در سراسر جهان و تبديل شدن انقلاب اسلامی به عنوان الگويی برای مبارزه و مقابله با قدرتهای بزرگ و دميدن روحيه استکبار ستيزی در ميان آنان

٥- استقلال طلبی جمهوری اسلامی و حرکت در مسير توسعه و پيشرفت کشور و رهايی از وابستگی در عرصه های مختلف به ساير کشورها از جمله قدرتهای بزرگ نيز از جمله دلايل دشمنی قدرتهای بزرگ با نظام جمهوری اسلامی ايران است .

٦- حمايت از ملت مظلوم فلسطين و حزب الله لبنان و مخالفت با اسرائيل

٧- تلاش ايران براي رشد و گسترش تكنولوژي و دستيابي  به انرژي هسته اي

٨-حمايت از ملت مظلوم سوريه و عراق و يمن در برابر توطئه هاي آل سعود

بخشي از اقدامات  آمريكا عليه انقلاب اسلامي:

پس از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران و خروج حدود هزاران مستشار نظامي امريكايي از ايران و جلوگيري از چپاول و غارت  ثروت هاي ملت ايران توسط امريكا و ناكامي امريكا در حفظ  شاه و نظام مستبد پادشاهي در ايران، اقدامات خصمانه خود را عليه انقلاب اسلامي آغاز كرد. كه در ادامه  به مواردي از آن اشاره مي شود.

  • حمله نظامي به طبس
  • كودتاي نوژه
  • تحريك عراق به آغاز جنگ تحميلي
  • تحريم هاي اقتصادي
  • ايجاد جنگ رواني و تبليغاتي
  • سازماندهي اعراب عليه ايران در زمان جنگ تحميلي
  • تحريم تسليحاتي جمهوري اسلامي ايران در زمان جنگ تحميلي
  • سقوط هواپيمايي مسافربري ايران توسط رزم ناوهاي آمريكا
  • جلوگيري از دسترسي ايران به تسليحات مدرن و تقويت بنيه نظامي
  • ممانعت از دسترسي ايران به تكنولوژي پيشرفته
  • ممانعت از اعطاي وام و اعتبارات خارجي به ايران
  • اعمال تحريم هاي اقتصادي
  • جلوگيري از استفاده صلح اميز ايران از انرژي هسته اي
  • حمايت از گروه هاي تروريستي طالبان و سپاه صحابه در شرق و داعش در غرب ايران
  • حمايت از فتنه گران سال ٨٨ در ايران

قدرت هاي جهانی و صهیونیزم و دولت هاي منطقه که نابودی خود را در بيداري اسلامي الهام گرفته از انقلاب شكوهمند ملت ايران می دانند به شيوه هاي گوناگون به ويژه با جنگ روانی و تهاجم فرهنگی به مصاف انقلاب اسلامي آمده اند.

جنگ نرم به هدف قرار دادن اندیشه ، بینش ، عقل و در نهایت اراده مخاطبان و نوع رفتار آنها در زمره خطرناک ترین ابزارها قرار دارد . جنگ نرم در عصر حاضر ، با توجه به توسعه ارتباطات و گسترش روز افزون وسائل ارتباط جمعی، حربه ای است که به کمک آن برخی از قدرت ها با مردم کشورهای هدف، ارتباط برقرار کرده و بر افکار و اعتقادات ، نگرش ها و رفتارهای آنها تاثیر          می گذارند.

جمهوری اسلامی ایران نیز از بدو تاسیس ، پیوسته آماج عملیات روانی قدرتهای استکبار بوده و هست و خواهد بود . هدف دشمن در این هجوم شیعه و اعتقادات ديني آن است.

ضرورت آمادگی و دفاع همه جانبه در برابر جنگ نرم و عملیات روانی دشمن ، امری حتمی و غیر قابل انکار است ، با توجه به اینکه دشمن بدنبال انحراف از دین و سست کردن پایه های اعتقادی و مذهبی است ، ما باید با استفاده از آموزه های اسلام ناب، چگونگی مقابله و ایستادگی در مقابل دشمن و همچنين پیشرفت و رسیدن به هدف را بیاموزیم و به آن عمل نماییم .

رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) می فرماید :

بیدار بشوند ملت ما و بیدار بشوند جوان های ما ، توجه داشته باشند به اینکه امریکا با سر نیزه    نمی آید به میدان شما ، با قلم می آید به میدان شما .

رهبر معظم انقلاب می فرماید :

  • امروز جمهوری اسلامی و نظام اسلامی با یک جنگ عظیمی مواجه است ، لیکن جنگ نرم … خوب حالا در جنگ نرم چه کسانی باید به میدان بیابند ؟ قدر مسلم نخبگان فکری اند … ٤/٦/٨٨
  • جنگ نرم راست است ، این یک واقعیت است . یعنی الان جنگ است ، البته این حرف را من امروز نمی زنم ، من بعد از جنگ از سال ٦٧ همیشه این را گفته ام بارها و بارها ، علت این است که من صحنه را می بینم چه کنم اگر کسی نمی بیند ؟… ١٤/٦/٨٨
  • در جنگ روانی که امروز به آن جنگ نرم گفته می شود در دنیا ، دشمن به سراغ سنگرهای معنوی می آید که آنها را منهدم کند ، به سراغ ایمان ها ، معرفت ها ، عزم ها ، پایه ها و ارکان اساسی یک نظام و یک کشور …

البته دشمنی او خلاف انتظار نیست ، غفلت ما خلاف انتظار است … ٢/٧/٨٨

با توجه به هجوم فرهنگی دشمنان  انقلاب اسلامي به اعتقادات دینی و مذهبی مردم، لازم و ضروري است كه ما بصيرت ديني خود را تقويت نموده و با استفاده از علم و دانش و با استدلال به آیات قرآن و احادیث پیامبر(ص) از اعتقادات خود دفاع نماييم. منظور از غدير شناسي، دين شناسي است. زيرا  غدير روز اكمال دين و اتمام نعمت و رضايت خداوند به اينكه اسلام دين ما باشد.

فصل اول : ضرورت غدیر شناسی      

   ٤- مقابله با القائات  دشمن عليه اعتقادات شيعه

  بدون ترديد  عنصر اصلي بحركت در آوردن ملت بزرگ ايران عليه نظام استبدادي، مكتب اهل بيت عليهم السلام و اعتقادات شيعي است كه با الهام گرفته از قيام امام حسين(ع) ، عليه ظلم و ستم مبارزه مي كنند.  از مهم ترين عناصر فرهنگ سياسي شيعه،        مي توان به اصل امامت، عدالت، نامشروع بودن حكومت غير معصوم و غير ماذون(بدون اجازه) از امام معصوم، امر به معروف ونهي از منكر، مبارزه با ظلم و حمايت از مظلوم نام برد.

شیعه در قرن معاصر جلوه هایی از توانمندی و نجات بخشی در انظار جهانیان به نمایش گذاشت که چپاولگران جهانی تصور این قدرت و سرعت را از این مذهب نداشتند .

شیعه توانست در مدت محدود یک نظام استبدادي پادشاهی ٢٥٠٠ ساله که برخوردار از حمایت همه جانبه سیاسی ، اقتصادی ، نظامی غرب بود به سقوط بکشاند و ٨سال جنگ تمام عیار هوایی ، زمینی ، دریایی ، موشکی ، شیمیایی استكبار جهاني عليه ملت ايران اسلامي با عزت و پیروزی به پایان برساند .

شیعه در لبنان با تشکیل حزب ا… حماسه ای به یاد ماندنی و تاریخی به نمایش گذاشت که باعث رسوایی اسرائیل و شرمندگی ارتش های عرب که در جنگ ٦روزه اعراب و اسرائیل شکست خوردند، شد .

پیروزی شيعيان و پيروان مکتب ائمه ی اطهار (ع) باعث بیداری بقیه مسلمانان و الگوی مبارزه آنان شده است ، به همین خاطر قدرت های غارتگر با بهره گیری از تمامی امکانات رسانه ای ، اقتصادی ، سیاسی و … خود و با بکار گیری فرقه های بی خرد و متعصب و متحجر منطقه ، علیه شیعه این خورشید مشعشع اسلام ناب ، تلاش در کم نور و یا خاموش کردن آن را دارند.

خداوند می فرماید : « وَ لا یَزالوُنَ یُقاتِلوُنَکُم حَتّی یَرُدّوُکُم عَن دینِکُم اِنِ استَطاعوُا » (سوره بقره بخشي از آيه ٢١٧)

                            « همیشه با شما می جنگند تا اگر بتوانند شمارا از دینتان برگردانند

اقدامات دشمنان عليه شيعيان [1]

*صدور فتاواي ضد شيعه

در برابرقدرت يابي و گسترش تشيع ، از سوي رهبران وهابي فتواهاي تكفير و قتل شيعيان صادر     مي شود. زيرا وهابيان مذهب شيعه را به عنوان يكي از مذاهب اسلامي نمي پذيرند و تشيع را مشرک و بدعت گزار در دین مي دانند.

شيخ بن باز، مفقي اعظم پيشين سعودي و شيخ بن جرين و شيخ عبدالرحمان بن براك و شيخ ناصر العمر از علماي عربستان سعودي فتواهاي كافر بودن و مشرك بودن شيعيان و همچنين فتواي قتل شيعيان صادر كردند.

(براي اطلاعات بيشتر به فصل نامه علمي –پژوهشي شيعه شناسي شماره ٣٠ مراجعه كنيد.)

*تشكيل گروه هاي ضد شيعي

الف- گروه طالبان كه در سال ١٩٩٤ در افغانستان بوجود آمد تا كنون هزاران نفر از شيعيان افغانستان به قتل رساندند بر اساس اعلام سازمان ملل و صليب سرخ جهاني، در چند روز بين ٥٠٠٠ تا ٦٠٠٠ نفر از شيعيان هزاره قتل عام كردند.

ب- انجمن سپاه صحابه كه يكي از گروه هاي ضد شيعي است، هزاران نفر از شيعيان پاكستان را به قتل رساندند.

ج- تشكيل گروه جنايت كار داعش در سوريه و عراق و كشتار هزاران نفر از شيعه و سني و آوارگي مليون ها نفر و همچنين تشكيل گروه  هاي ديگر مانند جبهه النصره و جيش الاحرار و ….

*ترور رهبران شيعي

ترور آيت الله محمد باقر صدر از علماي برجسته شيعيان عراق، ترور سيد عارف حسيني، رهبر شيعيان پاكستان و رئيس نهضت اجراي فقه جعفري  اين كشور، ترور سيد عباس موسوي كه دبير كل حزب الله لبنان بود. ترور سيد محمد باقر حكيم رئيس مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق و همچنين به شهادت رساند شيخ نمر باقر النمر رهبر شيعيان عربستان سعودي و به شهادت رساندن   ده ها عالم  و دانشمند شيعه در كشور هاي مختلف.

*تخريب اماكن مقدس شيعيان

تخريب مرقد مطهر  امام هادي و امام حسن عسكري عليهم السلام در سامرا در سال هاي ١٣٨٤ و ١٣٨٦(ش). انفجار  بمب قوي در حرم امام رضا عليه السلام در خرداد ١٣٧٣ (ش)همچنين حرم هاي امام زادگان و صحابه پيامبر(ص) و مساجد فراواني در سوريه و عراق توسط مزدوران وهابي تخريب شد.

*چاپ و انتشار كتاب ضد شيعي

چاپ و انتشار متون ضد شيعي، از جمله واكنش هايي است كه براي مقابله با گسترش فرهنگ شيعي از سوي برخي از گروه هاي افراطي. اين گونه اقدامات معمولا در ايام مراسم حج و توسط گروه هاي فعال در عربستان سعودي انجام مي شود. براساس گفته ي يكي از وزراي دولت عربستان، بيش از ده مليون لوح فشرده، كتاب و جزوه در طول يك ماه برگزاري مراسم حج(سال ١٣٨٦) در اختيار حجاج قرار گرفته است كه نود درصد مطالب  آنها  تهمت، افترا و كذب عليه شيعيان بوده است.

* فعاليت در فضاي مجازي(راه اندازي سايت هاي متعدد و هك كردن سايت هاي شيعي)

در زمينه مقابله با گسترش فرهنگ شيعي نيز در فضاي مجازي فعاليت ها به سرعت افزايش  يافته است. قابل توجه است كه در حال حاضر چهل هزار وب سايت در اينترنت عليه شيعه فعاليت        مي كنند كه عمدتا به وسيله وهابيون پشتيباني مي شوند.(سايت تبيان١/١٠/١٣٨٦)

در كنار افزايش پايگاه هاي ضد شيعي، مقامات عربستان سعودي در اقدامي آشكار به مسولان شركت هاي خدمات اينترنتي دستور داده اند پايگاه اينترنتي مخالف و منتقد دولت اين كشور به ويژه پايگاه هاي متعلق به شيعيان داخل و خارج از كشور را فيلتر نمايند؛بر اين اساس صدها سايت اينترنتي در اين كشور فيتر شدند؛ در حالي كه هيچ دليل قانع كننده اي براي منع استفاده از اين پايگاه ها جز متعلق بودن به منطقه ي شيعه نشين اين كشور وجود ندارد(شيعه نيوز١٥/١١/١٣٨٧)

در ايران نيز پايگاه اطلاع رساني الشيعه وابسته به مركز جهاني اطلاع رساني آل بيت (ع) و حدود سيصد سايت مذهبي كه از طريق اين مركز پشتيباني مي شوند، مدتي پيش هك شدند. اين جدي ترين حمله ي هكر هاي وهابي  به مهم ترين سايت هاي شيعي است كه در چند سال اخير رخ داده است. اين حمله ي هكر ها پس از آن آغاز شد كه قرضاوي در سخناني، ضمن توهين به شيعيان، خواستار جلوگيري از گسترش تشيع شد (تابناك ٢٨/٦/١٣٨٧) . در همين  راستا  در تابستان ١٣٨٧ در كشور پاكستان نيز برخي از پايگاه هاي شيعي فيلتر شدند. اين اقدام  باعث تجمع و تظاهرات هزاران شيعه ي پاكستاني در اسلام آباد شد(خبرگزاري فارس به نقل  از ابنا، ١٩/٥/١٣٨٧)

*قتل وكشتار شيعيان

اقدامات دشمنان عليه شيعيان با قتل و كشتار آنان در ايران، پاكستان، عراق، لبنان، بحرين، كشورهاي آفريقايي در بعد از پيروزي انقلاب اسلامي نمونه بارز آن است. علاوه بر اين جنايات خونين، دشمنان دين اقدام به گسترش درگيري مذهبي با ايجاد صدها شبكه ي ماهواره اي و طرح موضوعات اختلاف انگيز ديني و فرقه ايي توسط عوامل وابسته و مزدورشان نموده است.

دشمن با بكارگيري بعضي از كارشناسان مذهبي سني عليه شيعه و همچنين شيعه عليه سني در شبكه هاي تلوزيوني ماهواره اي، دامنه اختلافات را توسعه مي دهد و بخشي از مردم نا آگاه به ويژه جوانان را تحت تاثير قرار مي دهد.

موضوعاتي كه در اين شبكه ها طرح مي شود به ظاهر عالمانه و منطقي به نظر مي رسد و با استفاده از آيات قرآن و احاديث و استدال علمي طرح سوال مي كنند و ايجاد شك و ترديد مي نمايند.

و با اين شيوه اصل و اساس بوجود آمدن شيعه و تشيع و اعتقادات آن را زير سؤال مي برند. و همه واقعيات و حوادث مسلم تاريخ اسلام به ويژه غدير وامامت و ولايت مولا اميرالمومنين علي عليه السلام و ائمه اطهار عليهم السلام را دروغ  و خود ساخته و عوام فريبي علماي شيعه مي نامند.

در اين شرايط چنانچه نخبگان و بزرگان شيعه اقدام  به روشنگري عالمانه ننمايند، ممكن است شبهه افكني دشمن در فكر و انديشه جوانان شيعه تاثير بگذارد و او را دچار شك و ترديد كند.

بنابراين برگزاري دور هاي آموزش عمومي غدير شناسي مي تواند در مقابله با هجوم فرهنگی دشمن علیه اعتقادات شیعه موثر باشد. و باعث افزايش علم و دانش ديني جوانان شده و آنها را در برابر شبهات مذهبي آگاهي بخشد و بصيرت ديني آنان را افزايش دهد.

ادامه دارد ………..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *